AI-as-a-Service

by joostbvos

AI-as-a-Service

Sinds 2017 ontwikkelt TXT INSIGHT slimme applicaties gebruikmakend van ‘artificiële intelligente als een service (AIaaS)’. Maar wat is dat? ‘Artificiële intelligente als een service’? AIaaS verwijst naar AI-technologie ontwikkeld door derden die direct verwerkbaar en configureerbaar zijn in slimme op maat gemaakte applicaties. Deze AI-tools zijn modulaire technologie bouwstenen die dus naar wens aanpasbaar zijn. TXT INSIGHT is gespecialiseerd in AIaaS technologie waarmee de computer geautomatiseerd teksten kan ‘lezen’ en ‘interpreteren’. 

 

 

Vele voordelen

Het gebruik van AIaaS in applicatie-ontwikkeling biedt vele voordelen:

  • Hoogwaardige AI technologie tegen een fractie van de kosten en tijd
  • Snelle ontwikkelingstijd
  • Cloud Native
  • Extreem schaalbaar

 

Hoogwaardige AI technologie tegen een fractie van de kosten en tijd

De ontwikkeling van hoogwaardige AI technologie kost veel tijd en geld. En waar moet je beginnen? Juist die kennismaking met AI is vaak lastig. Want er is zoveel technologie beschikbaar. En ja, er is ook veel open source technologie beschikbaar is. Maar het ontwikkelen van AI op basis van open source kost juist veel tijd en dus geld. Door gebruik te maken van AIaaS krijg je toegang tot hoogwaardige AI technologie die gelijk te implementeren is in eigen applicaties. Naast de tijdswinst in ontwikkeltijd houdt je ook controle over kosten. Want die zijn met AIaaS accuraat inzichtelijk te maken. De klassieke ‘make-or-buy decision’ is daarmee snel uitgerekend. 

 

Snelle ontwikkelingstijd

Door gebruik te maken van AIaaS richten wij ons volledig op de ontwikkeling van de gewenste functionaliteit van je applicatie. Technologieleveranciers zorgen voor de techniek, wij zorgen voor de implementatie. Zo zorgen we ervoor dat de onderliggende technologie altijd up-to-date is.

 

Cloud Native

Wij ontwikkelen onze applicaties volledig cloud native. Dit betekent dat we gebruik maken van diensten en services die op afstand in data centers draaien. We hebben dus geen omkijken naar eigen hardware of het onderhoud ervan. Systeembeheer? Dat kennen we niet meer. Onderhoud aan de systemen waar onze applicaties op worden ontwikkeld wordt uit handen genomen door onze technologieleveranciers. Zo ben je er zeker de je applicaties gewoon draaien. 

 

Extreem schaalbaar

Cloud services hebben gemeen dat deze extreem schaalbaar zijn. Door gebruik te maken van schaalbaarheidstechnieken zoals Kubernetes, CloudFoundry en OpenShift wordt het mogelijk om met een paar drukken op de knop extra rekenkracht toe te voegen aan je applicaties. En het fijne is, je betaalt alleen datgene wat je gebruikt. Zo heb je controle over rekenkracht én kosten. Wel zo plezierig. 

 

Experimenteer en begin klein

Door gebruik te maken van AIaaS wordt de toepassing van hoogwaardige AI technologie bereikbaar. Door gebruik te maken van kant-en-klare technologie bouwstenen kun je klein beginnen. Werk een proof-of-concept op kleine schaal uit. Want zo krijg je een gevoel of je ideeën en aannames om te vormen zijn naar een werkende slimme applicatie. 

IBM Watson business partner

TXT INSIGHT is een gecertificeerde IBM Business Partner. Wij zijn gespecialiseerd in het IBM Watson portfolio, in het bijzonder alle technologieën die met tekst te maken hebben. Meer informatie over deze taalverwerkingstechnologieën lees je op onze IBM Watson pagina.

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer