chatbots

by joostbvos

Chatbots en virtuele assistenten

Chatbot – weg te denken in onze online wereld zijn ze niet meer. Een chatbot, ook wel virtuele assistent, is een geautomatiseerde gesprekspartner die 24/7 beschikbaar is. De naam chatbot is een samenvoeging van “chat” en “robot”. Andere benamingen voor chatbot zijn “chatterbot”, “virtuele assistent”, “conversatie agent” of “conversatie assistent”. Wist je dat de eerste chatbot al in 1966 al het levenslicht zag?

Wat kun je met een chatbot?

Chatbots worden ingezet voor het voeren van een gesprek en het beantwoorden van veelvoorkomende vragen of gegevens opvragen uit databronnen. Daarom worden chatbots vaak ingezet als eerstelijns ondersteuning op een klantenservice of in webshops

DE VOORDELEN VAN CHATBOTS

Chatbots kennen vele voordelen:

  • Directe 24/7 beschikbare klantenondersteuning
  • Vermindering van werkdruk op de klantenservice of helpdesk
  • Verhoging van de antwoordkwaliteit op de klantenservice of helpdesk
  • Schaalbaarheid – bij een groter vraagvolume wordt de capaciteit gemakkelijk vergroot
  • Veelvoorkomende vragen en antwoorden worden geborgd in een softwaresysteem
  • Kennis geborgd in de software is overdraagbaar
  • Een chatbot slaapt niet, is nooit ziek, neemt nooit pauze of vakantie
  • een chatbot kent geen personeelsverloop

Waarom IBM Watson® Assistant?

TXT INSIGHT ontwikkelt chatbots op het IBM Watson® Assistant platform in de IBM Cloud. Waarom? Het IBM Watson® Assistant platform scoort het beste op het herkennen van het doel achter de vraag. Wel zo plezierig als je in één keer de vraag goed kunt beantwoorden. Want zo neemt je succes van je chatbot toe. En krijgt je organisatie veel te maken met “long-tail”-vragen? Ook dan is het mogelijk om de menselijke gesprekspartner te voorzien van passende antwoordsuggesties op de gestelde vraag. We koppelen dan IBM Watson® Assistant met IBM Watson® Discovery, het prijswinnende enterprise content management systeem. Zonder exact de vraag en het antwoord te kennen wordt het toch mogelijk om het doel van long-tail-vragen te herkennen en te voorzien van passende antwoorden die afkomstig zijn uit (bedrijfs)documenten die beschikbaar zijn in je eigen IBM Watson® Discovery-omgeving. 

Het IBM Watson® Assistant platform is integreerbaar met verschillende kanalen zoals WhatsApp, Slack, FaceBook Messenger. Wil je een chatbot op je website? Je IBM Watson® Assistant integreert gemakkelijk in je website. Ervaar het gemak van IBM Watson® Assistant en bekijk onze demonstratie”Berend Bot“. Je vindt onze chatbot rechts onderin je scherm. 

 

Wil je meer informatie over IBM Watson® Assistant? Neem dan contact met ons op!

IBM Business Partner

Als gecertificeerde IBM Business Partner kunnen wij  hoogstaande producten ontwikkelen met vooraanstaande technologie. IBM is vooruitstrevend op het gebied van Natural Language Processing technologie. Jaar op jaar behoort IBM tot de innovatieve koplopers op het gebied van tekstanalysetechnologie. 

 

Business Partner Logo

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer