Een chatbot is een geautomatiseerde gesprekspartner die 24/7 beschikbaar is voor het beantwoorden van vragen en het voeren van een gesprek. De naam chatbot is een samenvoeging van ‘chat’ en ‘robot’. Andere namen voor een chatbot zijn ‘chatterbot’, virtuele assistant’, of ‘conversatie assistent’, of simpelweg ‘bot’.

Chatbot als digitale collega

Een chatbot wordt ingezet als een “digitale collega” die op automatische wijze veelvoorkomende vragen helpt te beantwoorden of problemen hebt op te lossen. Daarom zie je dat chatbots veelal worden ingezet als eerstelijns klantenservice of helpdesk. Een bijkomend voordeel is dat chatbots 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn en hiermee voorzien in een klantenbehoefte: directe klantenondersteuning die 24/7 beschikbaar is.

De voordelen

? Directe 24/7 beschikbare klantenondersteuning 

? Vermindering van werkdruk op de klantenservice of helpdesk

? Verhoging van de antwoordkwaliteit op de klantenservice of helpdesk

? Schaalbaarheid – bij een groter volume vragen kan de capaciteit gemakkelijk worden vergroot

? Veelvoorkomende vragen en antwoorden worden geborgd in een softwaresysteem dat overdraagbaar is

? Ohja…een chatbot hoeft niet te slapen is nooit ziek, neemt nooit pauze of vakantie en kent geen personeelsverloop.

Demo

Maak kennis met Berend Bot. Je vindt hem rechts onderin op deze pagina. Je kunt Berend vragen naar onze dienstverlening, de gebruikte technieken, IBM Watson technologie en onze producten. Ook kan Berend onze contactgegevens zoals telefoonnummer of e-mailadres geven. En als je wilt kan je Berend ook vragen om een afspraak met ons te maken. Ook is het mogelijk om Berend naar zijn leeftijd te vragen, of naar je eigen leeftijd. Als je wilt kun je je naam opgeven aan Berend bij aanvang van de conversatie. Wil je dat Berend toch je naam vergeet? Geen probleem, vraag hem gewoon:”Vergeet mijn naam”.

In Berend zitten verschillende geavanceerde functies verwerkt zoals het rekenen met een datum. Of wanneer je twee vragen in één stelt, dan zal Berend je vragen welk onderwerp je eerst wilt beantwoorden. Stel je Berend een vraag waar hij zo 1,2,3 het antwoord op schuldig moet blijven? Dan krijg je de mogelijkheid om via Berend een Wikipedia-zoekopdracht te doen – we vertellen niet hoe ?. Door koppelingen te maken met externe (kennis)systemen wordt het mogelijk om een diversiteit aan data en onderwerpen via de chatbot te ontsluiten. Hiermee brengt Berend je een stukje dichterbij de kennis waarnaar je op zoek bent. En wordt je 3x op rij niet begrepen, dan kan Berend je doorverbinden met ons. De functionaliteit van Berend is configureerbaar, zowel op inhoud, als op toon, als op functionaliteit.

 

Een chatbot voor elk budget

Wilt u ook een slimme en betrouwbare chatbot die uw klantenservice of helpdesk helpt te ondersteunen? Wij helpen u graag!

Al sinds 2017 richten wij ons op de toepassing van NLP technologie in slimme zoeksystemen en chatbots. We weten als geen ander hoe wel snel en accuraat de AI algoritmen moeten trainen voor gebruik in een chatbot of een slim zoeksysteem, of de combinatie ervan. Onze focus is volledig op taal- en tekstanalyse en de integratie hiervan in de produkten die we ontwikkelen. We werken alleen  alleen met gevestigde en bewezen technologie. Zo weet u zeker dat u een goedwerkend produkt in handen krijgt.

Uw eigen chatbot op maat
99/ Maand
  • ex. BTW
  • vanaf prijs

IBM Watson® Assistant

IBM Watson Assistant is een platform voor de ontwikkeling van slimme virtuele assistenten. Deze technologie kan meer dan het nabootsen van menselijke interactie. Watson Assistant weet wanneer hij moet zoeken naar een antwoord uit een kennisbank, wanneer hij om duidelijkheid moet vragen en wanneer hij je naar een mens moet verwijzen.